HrySonySprávyVideáVýrobcovia

Sony PlayStation 5 Pro bude mať trojnásobný grafický výkon

Sony vylepšenú verziu hernej konzoly PlayStation predstaví zrejme už o pár mesiacoch. Objavili sa prvé informácie o jej možnej výbave.

O pripravovanej hernej konzole Sony PlayStation 5 Pro sme už raz písali. Vtedy to však boli pomerne strohé informácie. Dnes sa portál insider-gaming.com rozpísal o parametroch novej hernej konzoly. Jasné je, že príde k zásadnému navýšeniu grafického výkonu. Konzola by si dokonca mala poradiť s 8K hrami. Škoda, že naše televízory si s tým nie vždy poradia.

Trojnásobný výkon

Takže poďme na to hlavné – grafická karta. Konzola PlayStation 5 Pro dostane výkonnejšiu grafickú kartu a renderovanie obsahu bude vďaka tomu o 45 percent rýchlejšie ako v prípade modelu PlayStation 5.

Výrazne stúpne výkon a to až na 33.5 Teraflops oproti pôvodnému modelu pôjde o trojnásobné zvýšenie výkonu. Nová konzola bude podporovať aj PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling – riešenie Sony pre upscaling a vyhladzovanie hier.

Rovnaký procesor

V čom naopak Sony veľké zmeny neplánuje je procesor a disk. Procesor bude rovnaký, ale Sony zvýšilo jeho taktovanie. Taktovaný by mal byť na 3,85 GHz čo je o 10 percent viac oproti základnej verzii konzoly.

Sony zrýchli aj pamäte na 576 GB/s, čo je nárast o slušných 28 percent oproti PlayStation 5.

Novú konzolu PlayStation 5 Pro predstaví Sony ešte zrejme pred hlavnou vianočnou sezónou, pravdepodobne na jeseň alebo počas leta.

Zdroj
insider-gaming.com

Milan Šedivý

Technológiám som sa začal venovať už takmer pred dvadsiatimi rokmi. Smartfóny, tablety, počítače sú mojím svetom. Po desiatich rokoch som sa v roku 2024 rozhodol oživiť portál TechArena.sk. Dôvody som mal dva – iné slovenské technologické weby sa stali technologickým bulvárom a takmer všade po vás chcú predplatné alebo vás otravuje záplava reklamy. V tom je však TechArena.sk iná. Reklamy je minimum a predplatné nemáme ani ho neplánujeme zaviesť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Back to top button