InternetMobilyOperátoriPočítačeSprávyTabletyVideá
Dôležitý

HBO Max končí. Od 21. mája ju nahradí Max

Streamovacia platforma HBO Max na Slovensku aj v ďalších krajinách už o pár týždňov skončí. Nahradí ju nová služba.

Spoločnosť Warner Bros Discovery oznámila zmeny v streamovacej platforme HBO Max. Služba HBO Max skončí na Slovensku a v ďalej dvadsiatke krajín už 21. mája. Nahradí ju nová streamovacia služba Max, ktorá ponúkne aj viac obsahu. Tú Warner Bros Discovery minulý rok v máji spustil v USA a neskôr sa služba rozšírila do ďalších krajín.

Pribudne šport

Nová služba Max odštartuje na Slovensku už 21. mája. Existujúcich predplatiteľov služby HBO Max presunie prevádzkovateľ automaticky do novej služby Max. Prenesie vám aj vytvorené profily, nestratíte históriu a prenesenú sa aj rozpozerané filmy a seriály.

V rámci novej služby Max pribudne aj nový atraktívny obsah. Do služby Max sa postupne presunie obsah dvoch ďalších streamovacích služieb, ktorá patria pod Warner Bros Discovery. Ide o služby Discovery+ a Eurosport. Aj tieto služby totiž zaniknú, ale o prechode zákazníkov týchto dvoch streamovacích služieb na nový Max bude Warner Bros Discovery informovať neskôr.

HBO Max na Slovensku skončí a nahradí ju služba Max. Pribudne do nej zaujímavý obsah zo streamovacej služby Discovery+ a Eurosport.
HBO Max na Slovensku skončí a nahradí ju služba Max. Pribudne do nej zaujímavý obsah zo streamovacej služby Discovery+ a Eurosport.

Samotná služba potom upozorňuje, že vo všetkých krajinách nemusí byť dostupný rovnaký obsah. Práva na niektoré filmy, seriály alebo reality šou môžu vlastniť iné televízne stanice alebo streamovacie služby.

„Hoci je Max globálnou platformou, jej obsah bude zameraný na konkrétne lokálne územia,“

uviedol Jamie Cooke šéf Warner Bros Discovery pre Strednú Európu.

Mení aj balíky

So spustením Max sa zmení aj produktové portfólio služby. Zákazníci si vyberú z troch balíkov – základný Basic s reklamami, balík Standard bez reklamy a prémiový balík Premium. Navyše si budete môcť doplatiť aj špeciálny doplnkový balík alebo rozšírenie Šport, ktoré bude obsahovať prístup k športovým kanálom Eurosport a tiež k archívu.

„Max prináša všetko, čo milujete na HBO Max – tituly z produkcií Warner Bros., Cartoon Network a univerza DC – a k tomu živé prenosy zo športových udalostí i obsah z obľúbených televíznych kanálov ako Discovery, TLC alebo HGTV. Súčasťou všetkých typov predplatného sú Olympijské hry v Paríži 2024,“

uvádza sa na webe služby Max.

Základný balík Basic s reklamami nebude pri spustení Max na Slovensku k dispozícii. Neskôr však služba počíta aj z rozšírením tohto balíka na Slovensko.

Balík Standard obsahuje:

  • Pozerajte na 2 zariadeniach súčasne
  • Rozlíšenie Full HD 1080
  • Úplné pokrytie Olympijských hier Paríž 2024
  • Až 30 stiahnutých položiek

Balík Premium obsahuje:

  • Pozerajte na 4 zariadeniach súčasne
  • Pozerajte v 4 UHD a Dolby Atmos (podľa dostupnosti)
  • Úplné pokrytie Olympijských hier Paríž 2024
  • Až 100 stiahnutých položiek (s výnimkami)

Rozšírenie Sport (vyžaduje sa minimálne základné predplatné) obsahuje:

  • Pozerajte Eurosport 1 a Eurosport 2
  • Vychutnajte si cyklistiku, tenis a ďalšie športy
  • Vrátane tohtoročného Roland Garros a Tour de France
  • Obmedzené na sledovanie 2 prenosov súčasne

Ceny nepoznáme

Nová streamovacia služba Max ponúkne viac obsahu ako pôvodný HBO Max, ktorý sa zameriaval hlavne na filmy a vlastnú produkciu. V novej službe budú dostupné ikonické seriály, filmové hity a mnoho ďalšieho z dielní HBO, Warner Bros., Cartoon Network a univerza DC.

Dostupné bude aj to najobľúbenejšie z Discovery ako najlepšie reality show a mnoho ďalšieho. Pre predplatiteľov z rozšírením Šport bude napríklad k dispozícii aj živé vysielanie oboch kanálov Eurosport. Vo všetkých balíkoch sú potom živé prenosy z letnej olympiády v Paríži.

Max láka na zaujímavý obsah avšak mnohé filmy sú už teraz dostupné v rámci HBO Max. Navyše pre regionálne licencie nemusí byť vo všetkých krajinách dostupný kompletný obsah. Otázna je tiež lokalizácia filmov a seriálov do slovenčiny alebo aspoň češtiny. Pri mnohých tituloch teraz chýba dabing a dostupné sú len titulky.

Otázkou ostávajú ceny novej služby Max. Tie zatiaľ Warner Bros Discovery neprezradilo. V USA stojí základné predplatné približne 10 dolárov a podobná alebo vyššia cena sa dá očakávať aj v Európe.

Nezodpovedaná je aj otázka ako bude Warner Bros Discovery pristupovať k individuálnym cenám, ktoré niektorí zákazníci získali pri rušení služby HBO GO. Tá pritom skončila len pred niekoľkými rokmi a nahradila ju práve platforma HBO Max.

Automatický prechod a otázne predplatné cez operátorov

Zmeny v službe HBO Max boli oznámene len včera a nie všetky otázky sú zodpovedané. Prechod doterajších používateľov HBO Max bude na novú platformu Max automatický a zachová sa aj väčšina údajov.

Max upozorňuje, že v novej platforme nebude možné nastaviť si vlastný profilový obrázok. Na druhú stranu pribudne napríklad zabezpečenie PIN kódom ako ho má Netflix alebo Disney+. Zmena môže urýchliť aj obmedzenie zdieľania účtov medzi viacerými domácnosťami.

„Áno. Vaše profily, história sledovania a nastavenia HBO Max budú k dispozícii v službe Max. Po sprístupnení služby Max si budete musieť svoje seriály a filmy v službe Max znovu stiahnuť. Vlastné profilové obrázky nie sú v tejto chvíli v službe Max k dispozícii,“

uvádza sa na stránke podpory k službe Max.

Zákazníkov, ktorí si HBO Max predplácajú cez operátora bude o zmenách informovať ich operátor. Balík HBO Max na Slovensku operátori ponúkajú v rámci káblovej aj satelitnej televízie. V ponuke ho má aj O2, kde sa dá aktivovať HBO Max k paušálom ako jeden z prémiových balíkov.

Nová aplikácia

Prechod pre súčasných predplatiteľov HBO Max nemusí byť úplne bezbolestní. Pre niektoré systémy (najmä televízory) bude potrebné stiahnuť novú verziu aplikácie. Pre iných potom prebehne automatická aktualizácia aplikácie HBO Max, ktorá sa zmení na Max. Otázna je podpora najmä starších televízorov, kde fungovalo ešte HBO GO a zachovala sa aj podpora pre HBO Max. Či bude na týchto zariadeniach dostupná aj aplikácia Max je ešte otázne.

„Služba Max bude dostupná na telefónoch, tabletoch, počítačoch, streamovacích zariadeniach, set-top boxoch a herných konzolách,“

konkrétne zariadenia sa však zatiaľ na stránke podpory k službe Max nenachádzajú.

Pred spustením Max služba ešte doplní ceny a presnejšie podmienky. Do novej služby pribudne viac obsahu. Na druhú stranu sa treba pripraviť na zvýšenie ceny. Otázna je tiež dostupnosť najmä na starších zariadeniach, kde HBO Max fungovalo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné články

Back to top button