HrySoftwareSprávyStručne

Epic potvrdil vlastný obchod pre Android aj iOS. Poplatky budú nižšie

Herné štúdio Epic pripravuje spustenie vlastného obchodu s aplikáciami a hrami. Fungovať bude na iOS, iPadOS a tiež na Androide. Android nie je až takým prekvapením, keďže na ňom funguje hneď niekoľko alternatívnych obchodov.

Vznik vlastného obchodu s aplikáciami a hrami na platforme iOS a iPadOS umožnila nová legislatíva DMA, ktorá to Apple prikázala. Apple samozrejme hádže vývojárom polená pod nohy, ale Epicu sa zrejme podarí ešte v tomto roku sprevádzkovať obchod s aplikáciami a hrami aj na iOS.

Epic sa pochválil, že pre vývojárov pripravil výrazne lepšie podmienky ako v prípade Androidu aj iOS. Epic si bude z každej predanej aplikácie a hry účtovať poplatok vo výške 12%. Až 88% teda ostane pre vývojára. Rovnaký poplatok bude Epic účtovať aj z ďalších platieb cez jeho obchod. Pokiaľ však vývojár implementuje vlastný platobný systém, tak nebude platiť žiadny poplatok.

Spustenie Epic Games Store na Androide aj na iOS by malo prebehnúť ešte tento rok. Na Androide zrejme Epic nebude mať väčší problém spustiť vlastný obchod s aplikáciami.

Pri iOS to však zrejme firma jednoduché mať nebude. Apple ho tento rok už raz vyhodil z developerského programu, ktorý je potrebný pre vybudovanie vlastného obchodu s aplikáciami. Neskôr však Apple vývojársky účet Epicu obnovil.

Zdroj
macrumors.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Podobné články

Back to top button